joi, 6 martie 2008

Mangalia'70-'80

Hotel Scala 1982 ,...acum hotel PresidentHotel Mangalia si parcul arheologic 1977 ,acum hotel ParadisoFaleza Mangalia1975
Sanatoriul balnear Mangalia 1984Mangalia pe faleza


Geamia Esmahan Sultan 1976

"Esmahan Sultan" din Mangalia este cel mai vechi lăcaş de cult musulman din România, ridicat în anul 1525.

Moscheea a fost construită în anul 1525 de fiica sultanului Selim al II-lea (1566-1575), care era soţia lui Sokollu Mehmed Paşa, vizirul tatălui său. Geamia este înconjurată de un cimitir musulman, la fel de valoros prin vechimea sa, atât din punct de vedere cultural, cât şi spiritual, ce conţine morminte vechi de peste 300 de ani.
După 1989 moscheea a fost reamenajată cu ajutorul Primăriei Municipiului Mangalia. În perioada comunistă instituţia de cult fusese năpădită de buruieni, iar cimitirul nu mai era delimitat de niciun fel de gard. La câţiva ani după Revoluţie, mormintele turceşti, vechi de peste 300 de ani, precum şi moscheea propiu-zisă, au fost recondiţionate, iar curtea a fost împrejmuită cu un gard înalt.

Mangalia faleza


Casa de cultura Mangalia


Hotel ScalaFarul
Faleza 1989


Hotel Mangalia si plaja 1989


Restaurantul Cazino 1970?
Cazinoul 1973Plaja 1984Hotel Astra 1976Restaurantul Cazino si clubul noaptea 1971


Terasa clubului


Plaja 1975

8 comentarii:

marvis spunea...

amintiri frumoase... astept si mangalia azi. n-am mai fost pe acolo cam demult...

sireneanee spunea...

bun venit ! esti primul vizitator:)) vor urma si alte poze si cu Mangalia de azi

Alina spunea...

Am fost in 2007 pentru prima oara in Mangalia si nu il voi uita curand. Un oras extraordinar... Sunt prea "tanara" ca sa cunosc Mangalia de acum 30 de ani, insa reuseste si astazi sa fie un oras linistit, curat si primitor.

icstece spunea...

misto pozele astea vechi :) nu sunt fan mangalia dar imi place sa vad cum era inainte si la ce tziganie s`a adus acum...sunt curios cum arata costinestiu` si vama veche prin anii `70

sireneanee spunea...

"tziganie"?????! cu siguranta ca nu a-ti mai fost de foarte mult timp prin Mangalia !

Dan Gheorghe spunea...

in ciuda snobilor care cred ca numai in strainatate se pot face vacante frumoase, eu cred ca mangalia este locul ideal in care te poti simti bine. imi place foarte mult orasul. are un aer aparte.

Blogger spunea...

am fost acolo in anii '70-'80.....a fost frumos....apoi am facut o pauza si am mai fost pe acolo in 2001 (ultima data, pana acum)

Anonim spunea...

Toate lucrurile capata o alta dimensiune, privite prin sfera amintirilor. De fapt ne este dor de tinerete, asa cum a fost ea. Am petrecut frumos doua veri pe litoral, chiar daca eram soldat la Mangalia iar prietena mea din Eforia ma vizita in fiecare sambata.
Elena(fosta FIR), ai ramas in mintea mea pentru totdeauna. Respect...si iarta-ma daca te-am suparat in '91;tot vara.